,

Moringa Oleifera poeder

Vanaf 2,95

De ideale poeder om de dag mee te kickstarten. Moringa poeder is gemakkelijk te mengen door bijvoorbeeld je favoriete smoothies, sappen, thee, shakes en kan bij de verschillende maaltijden gedurende de dag worden gebruikt. Moringa poeder werkt in gerechten als een gezonde en natuurlijke smaakversterker.

Artikelnummer: 21101927-10 Categorieën: , Tags: , , , , ,
Spread the love

Moringa oleifera is een snelgroeiende notenboom die het beste groeit op droge zandgrond in warme landen. Moringa oleifera komt van oorsprong uit Noordwest-India. De boom is in tropische gebieden al duizenden jaren in het voedselpatroon opgenomen. De wonderboom wordt tegenwoordig op diverse plekken gekweekt, zoals in Afrika, Zuidoost-Azië en Midden- en Zuid-Amerika.

Als je kijkt naar de voedingswaarde van Moringa zie je meteen dat het speciaal is. Het is in veel gevallen zoveel malen rijker aan essentiële vitaminen en mineralen dan veel andere superfoods. Juist omdat de boom boordenvol voedingswaarde zit, wordt de boom ook veel gebruikt in de strijd tegen ondervoeding. Moringa is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die een structureel voedseltekort hebben door een ziekte of andere medische problematiek.

Maar natuurlijk ook voor het herstellen en voorkomen van voedingstekorten door een wat minder dieet of voedingspatroon. Voor gezondheidsbewuste consumenten die zoeken naar het optimaliseren van energie en gezondheid  heeft Moringa absoluut een prominente plek gekregen in hun levensstijl en maakt deel uit van hun dagelijkse suppletie of eetpatroon.

Moringa kan vrijwel in z’n geheel (bloem, vrucht, blad, zaad, olie en wortel) gebruikt worden. De bladeren van de Moringa boom zijn bijzonder rijk aan nutriënten, zoals Vitamine C en caroteen, en bevatten de meeste werkzame stoffen en alkaloïden en is geschikt als thee, maar is ook in maaltijden (vers of gekookt) goed te gebruiken.

Moringa oleifera werkt in gerechten als een gezonde en natuurlijke smaakversterker. Daarnaast kunnen de bladeren en vruchten gebruikt worden in medicijnen. Gekookt zijn de bloemen ook eetbaar en is de wortel geschikt om te gebruiken als smaakversterker. De vruchten zitten vol vezels en gezonde vetten. Van het zaad kan gezonde olie gemaakt worden die zowel op de huid als in het eten gebruikt kan worden.

De zaden van de boom kunnen ook worden gebruikt om water te zuiveren. Moringa zaad is in staat om onzuiverheden en micro-organismen uit water te zuiveren en heeft ook een sterke bindende werking in ons lichaam.

Moringa oleifera is geen geneesmiddel maar een voedingssupplement dat de algemene gezondheid ondersteunt en kan een enorme energie boost geven.

Wij bieden hoogwaardige moringa oleifera aan als thee, poeder en vega capsules.

 

Moringa oleifera is rijk aan:

vitamine C                       7 x meer dan in sinaasappel;
vitamine A                       4 x meer dan in wortels;
calcium                             4 x meer dan in melk;
kalium                               3 x meer dan in bananen (bacoven);
eiwitten                             2 x meer dan in yoghurt;
magnesium en ijzer   25 x meer dan in spinazie;
chlorophyl                      4 x meer dan in tarwegras.

Gewicht 36 g
Afmetingen 14 × 9 cm
Ingrediënten

Gemalen gedroogde moringa oleifera bladeren.

Gebruik

Voeg één of twee keer per dag 1 – 3 theelepel(s) poeder (naar eigen smaak) toe aan smoothies, yoghurt, shakes of sap. De poeder is ook heerlijk in soep, recepten voor koekjes/cake, salade dressings, visgerechten en kipgerechten.

Bewaaradvies

Moringa poeder kan voor vele maanden ook zonder koeling en zonder verlies van voedingswaarde droog opgeslagen worden in een goed afgesloten verpakking.

Herkomst

Suriname

Andere suggesties…

nl_NLDutch
Select your currency
EUR Euro