,

Syuru poeder

Vanaf 3,50

De ideale poeder voor een heerlijke syuru thee met een pittige zoet-zure smaak. Je kan de smaak verzachten door wat honing of kaneel toe te voegen. De poeder is daarnaast makkelijk te mengen door bijvoorbeeld  smoothies, sappen, thee of shakes. Je kunt er ook een heerlijke koude limonade van maken.
*Hibiscus verhoogt mogelijk het testosteron en oestrogeen. Daarom mag hibiscus niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap en de gehele periode van borstvoeding. 
Raadpleeg indien gewenst de huisarts of apotheek.

Spread the love

Er zijn, maar liefst, 200 soorten Hibiscusbloemen (ook wel althaeastruik genoemd). De Hibiscus Sabdariffa ( Syuru, Roselle, Sorrel, Flor de Jamaica) is de soort waarvan thee wordt gemaakt. Deze wordt namelijk gecreëerd door de gedroogde rode trompetvormige kelkbladeren van de hibiscusbloem.
Hibiscus thee is een heel populaire drank onder mensen die waarde hechten aan een gezond(er) leven. De thee wordt zowel warm als koud gedronken en heeft een zoet-zure fruitsmaak. Hibiscus (syuru) is goed te combineren met andere smaken zoals citroengras, fruit of  andere zoete smaken. Hierdoor creëer je een intense rijke smaak.
In de kruiden geneeskunde wordt hibiscus al lange tijd ingezet vanwege haar helende werking op allerlei vlakken. Hibiscus is zeer rijk aan vitamine C en is een krachtige antioxidant.

Hibiscus thee heeft een vochtafdrijvende werking, verbetert de doorstroming van het bloed en werkt mee tegen hart- en vaatziekten, heeft een ontspannend effect op de bloedvaten en stimuleert vaatverwijding. Hierdoor werkt het bloeddruk- en chloresterol verlagend.
Verder staat Hibiscus bekend als drank die bloedstelpend werkt, de spijtvertering en de eetlust bevorderd, bestrijdt koorts, geeft verlichting bij keelpijn en kriebelhoest, helpt bij gewichtsverlies, wordt aanbevolen bij het voorkomen/inperken van aderverkalking (milde variant), maagproblemen en in het algemeen helpt hibiscus (thee) bij het versterken van het immuunsysteem.Andere voordelen van hibiscus komen door de aanwezigheid van bepaalde mineralen, welke helpen bij het verbeteren van ogen en de huid. Regelmatig gebruik van hibiscus helpt de kans op blaasontsteking en constipatie problemen te verminderen. Door de samenstelling helpt hibiscus ook bij het voorkomen van onder andere buikpijn, menstruatiekramp, spierkrampen en spasmen.

 

Gewicht 36 g
Afmetingen 14 × 9 cm
Inhoud

30 gram

Ingrediënten

Gedroogde en gemalen kelkbladeren van de Hibiscus Sabdariffa plant (Syuru, Roselle).

Gebruik

Voeg één of twee keer per dag 1 – 3 theelepel(s) poeder naar smaak toe aan smoothies, yoghurt, shakes of sap. De poeder is ook heerlijk in smoothies, sappen, thee, of shakes. Je kunt er ook een heerlijke koude limonade van maken.

Bewaaradvies

Syuru poeder kan vele maanden ook zonder koeling en zonder verlies van voedingswaarde droog opgeslagen worden in een goed afgesloten verpakking.

Herkomst

Suriname

Andere suggesties…

nl_NLDutch
Select your currency
EUR Euro