,

Redi katun thee

5,95

Redi katun (Gossypium barbadense, Red coton, Amerikaanse katoen) is een geneeskruid.
Thee van redi katun kan onder andere gedronken worden om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan, hoge bloeddruk te verlagen en het reiningen van het lichaam.
Advies: niet gebruiken tijdens zwangerschap

Spread the love

Redi katun (Gossypium barbadense, Red coton, Amerikaanse katoen) is een geneeskruid en komt van een struik. Er zijn bewijzen dat deze plant reeds 8000 jaar voor Christus werd verbouwd in wat nu Peru heet. Het is een plant waarvan de katoen door inheemse wordt gebruikt om bijvoorbeeld hangmatten van te weven. Delen van deze plant worden gebruikt om de genezende kwaliteiten.
Redi katun is een middel om prostaat-, blaas-, baarmoeder en nieraandoeningen mee op te lossen. Daarnaast is het een uitstekend middel bij menstruatiepijnen, urinewegontstekingen (maakt blaas en urinewegen schoon) en helpt het lichaam om te diuretiseren (vocht af te drijven).
Het is een traditioneel natuurmedicijn bij baarmoederontsteking. Bij jeuk aan de geslachtsdelen, vaginale afscheiding of gonorreu kan men zich wassen met een aftreksel van de rode katoenplant.
Na een bevalling worden stoombaden met dit kruid bereid om de vagina en baarmoeder te reinigen.
Om de baarmoeder na je menstruatie te reiningen is het raadzaam om vanaf de laatste dag van je menstruatie te beginnen met het drinken van redi katun thee (3 dagen achter elkaar gebruiken).

Advies: niet gebruiken tijdens zwangerschap

Gewicht 29 g
Afmetingen 20 × 12 cm
Inhoud

15 theezakjes

Ingrediënten

gedroogde redi katun bladeren

Zetadvies

1 theezakje, 500 ml kokend water (voor 2 kopjes), maximaal 8 minuten laten trekken

Bewaaradvies

koel, droog en donker bewaren in een goed afgesloten verpakking

Herkomst

Suriname

Andere suggesties…

nl_NLDutch
Select your currency
EUR Euro